Zwerfpost

Zwerfpost

Een eenvoudig kerstkaartje krijgt een meervoud aan bezorg pogingen. Op dag 1 werd deze kerstkaart in onze brievenbus verwacht. Het is druk bij PostNL

Alles klopt op deze adressering. Met huisnummer en juiste postcode en woonplaats. (Huisnummer en deel postcode en weggehaald evenals de woonplaats. op alle afbeeldingen) Zo verscheen deze in de app van PostNL met welke post je kan verwachten die dag. We schrijven 16 december 2020.

 

Maandag 21 december verwachten we weer deze te ontvangen staat in de app van PostNL. De eerste correctiestikker zit erop.

De tussenliggende 5 dagen gebeurd er niets.

En weer werd de kaart verwacht nu op de 22e december. Inmiddels zit nu de 2e stikker erop. Wie denkt dat 3x scheepsrecht is heeft het mis. We gaan door.

We zijn nu aangeland op woensdag 24 december. Er past nog een stikker op. en nu lag de kerstkaart wel in de brievenbus. Een modern zwerfpoststuk welke 4 aflever pogingen heeft gehad.

Nu de kerstkaart is bezorgt gaan we naar de volgende verjaardagskaart. Ook deze kent enkele bezorgpogingen

Ook bij deze lukt het weer niet om de post in 1x af te leveren. De bezorgdatum zou de 30e moeten worden. Maar weer niet gelukt.

Weer niet gelukt. Wel weer het volledig juiste adres is er gebruikt. Het zou wel leuk zijn dat deze kaar wel bezorgt wordt op de 31e december. De geadresseerde is volgend jaar (2-1-2021) jarig. #PostNL lukt dit nog?

En bij de 3e afleverpoging werd de kaart op 31 december bezorgt. Geen dag te vroeg.


Bij navraag bij PostNL kwam de volgende uitleg; De sorteermachine is nog niet goed ingesteld en bepaalde straten worden nog niet goed gelezen. Het unieke is dat binnen onze gemeente deze straat doorloopt van het ene dorp naar het andere dorp. Om het gemakkelijk te maken zijn er reeksen met dezelfde huisnummers. Alleen de postcode en de woonplaats verschilt. 

Hiermee kan de sorteermachine nog niet feilloos mee omgaan. Ook in 2021 ging het weer niet correct. Die kaart werd op de 29e december verwacht. Niet dus. zo ook niet op de 30e en de 31e december. Maar vrij uniek de kaart werd  alsnog op de 1e januari 2022 per postkoerier bezorgt. Wel aardig en alsnog op tijd bezorgt voor de verjaardag.

 

Scroll naar boven